Doel van de site

Doel van de site: informeren en motiveren

Op deze site vertellen wij over onze keuze om bewust en duurzaam te leven mede omdat er vaak en vervelend verhaal schuilgaat achter een produkt. Dat kan gaan over milieuvervuiling, arbeiders of slechte voedselverdeling. Door niet in de gaan op de achtergrond van zo'n produkt maar door informatie aan te bieden over alternatieven willen wij op een positieve manier bijdragen aan het stimuleren van duurzame produkten. Daarbij vinden wij het belangrijk dat er goede, onafhankelijke* informatie te vinden is zodat je daarna zelf kan kiezen wat bij jou past en waar je mee verder wil gaan. Wij hopen dan ook dat je de informatie als makkelijk leesbaar ervaart waardoor je onze tips makkelijk in praktijk kan brengen. Door ons eigen leven als voorbeeld te nemen hopen we je te inspireren mee te gaan doen. Zo vertellen wij over onze vegetarisch-biologische maaltijden, de duurzaam geproduceerde kleding die we dragen en schrijven we regelmatig nieuwe artikelen.

Duurzaam en bewust
Veel produkten komen tot stand in minder welvarende delen van de wereld waar de bevolking en het milieu de dupe van worden. Daarom maken we de bewuste keuze voor duurzame produkten. En we gaan met ons innelijk aan de slag.
Het alternatief
Wij gaan niet in op de negatieve achtergrond maar vertellen je over de alternatieven.
Onafhankelijk* (zie onder)
Wij geven je duidelijke, onafhankelijk informatie op een makkelijk leesbare manier met voorbeelden uit de praktijk.
Inspirerend
Wij hopen dat je enthousiast wordt van onze verhalen en geinspireerd om op je eigen wijze mee te doen.
Je reactie
Via de contactpagina kun je op vele manieren je reactie kwijt. Of je nu een vraag hebt, wilt bijdragen of een tip hebt betreffende de site, je kunt het allemaal bij ons kwijt.

Onafhankelijk*

Met onafhankelijk bedoelen we dat we niet in zee gaan met sponsers om vervolgens een produkt of dienst te promoten waar wij niet achter staan. Als wij de naam van een bedrijf, organisatie of dienst noemen dan is dat dus uit eigen keuze omdat het past binnen de site en niet omdat we daar (bijvoorbeeld door geld te ontvangen) beter van worden. Als we ooit in zee gaan met sponsers zal dat zijn met een produkt of dienst waar we zelf al langere tijd op een prettige manier gebruik van maken en dat past binnen onze leefstijl en website.

Naar boven

Follow zokanhetook on Twitter