´╗┐

Gezondheid

Start

Anticonceptie Bewegen Cosmetica

Inleiding

Met een goede gezondheid kun je gewoon veel meer. Als je vol zit met energie, veel leuke dingen doet, zin hebt om nieuwe dingen op te pikken en er lekker op uit trekt alleen of samen dan zit je goed in je vel.De van Dale zegt dat gezondheid 'de toestand van welzijn in geestelijk, lichamelijk en/of maatschappelijk opzicht' is. Sommige mensen zullen een goede gezondheid omschrijven als 'gelukkig zijn'. Drie onderwerpen zal ik hier wat uitgebreider beschrijven.

Anticonceptie
Er zijn tegenwoordig alternatieven die zich in betrouwbaarheid kunnen meten met de bekende pil en die in gebruiksgemak zelfs hoger scoren. Maar durven we het avontuur aan of blijven we grijpen naar de vertrouwde pil?
Bewegen
Het beste dieet is simpelweg de juiste verhouding vinden tussen het verbranden van calorieŰn en dat wat je eet en drinkt.
Cosmetica
Cosmetica zoals shampoo en tandpasta gebruiken we dagelijks en als we eenmaal onze keuze gemaakt hebben denken we er liever niet meer over na. Wat is het nut van cosmetica en waar vinden we duurzaam geproduceerde cosmetica, hoe herkennen we dat en waar kunnen we het kopen.

Leefstijl

Iedereen krijgt te maken met leuke en minder leuke ervaringen. Hoe je daarmee omgaat en of je er goed mee om kan gaan, heeft te maken met factoren zoals opvoeding, aanleg en persoonlijkheid. Ook je manier van leven heeft een grote invloed op je gezondheid. Als je bewuster gaat leven zal je je vaker gelukkiger voelen en makkelijk met tegenslagen kunnen omgaan.

Bewustwording

Soms moet er eerst heftig gebeuren zoals een ziekte of ongeval om tot bewustwording te komen, bij anderen gaat het iets subtieler. Persoonlijke ontwikkeling is belangrijk als je je gezondheid wil verbeteren en gelukkiger wilt zijn.

Tot slot

Gezondheid, zowel lichamelijk, emotioneel als maatschappelijk is een zeer breed onderwerp. Je zou zelfs kunnen zeggen dat alle grote en kleine dingen je leven bepalen hoe gezond je bent. Daarom hou ik het voor nu bij bovenstaande onderwerpen, wie weet wat er in de toekomst nog bij komt. Ik wens je in ieder geval een goede gezondheid!

Follow zokanhetook on Twitter